Food Revolution Day i warsztaty w Little Chef

Nie wiem czy wiecie ale wczoraj był Food Revolution Day organizowany na całym świecie. Inicjatorem tego wydarzenia jest Jamie Oliver i co roku chodzi o to by zachęcać dzieci do jedzenia i gotowania zdrowych, i pysznych rzeczy.
Wczoraj Córcia miała okazję wziąć udział w warsztatach właśnie z okazji tego dnia. Zorganizowała je Kuchnia+ w szkole gotowania dla dzieci czyli LittleChef na ulicy Rejtana w Warszawie. Przeżyć było co nie miara! profesjonalna kuchnia, świetne panie prowadzące, smakowite menu i fartuch na pamiątkę... niestety nie dziecięcy ale już jest plan przeróbki i pomalowania.
No i niebawem, bo w następną niedzielę o 17.30 na kanale Kuchnia+ ma być relacja i wywiady z rozbrykanymi dzieciakami. Mam nadzieję, że to nie było nasze ostatnie doświadczenie z imprezami w tymże miejscu. Jest tam naprawdę świetnie! no i Pani prowadząca stwierdziła, że Córcia koniecznie powinna do nich przychodzić bo zapał ma wielki i wszystkiego chce próbować :)


praca wre i paluchy do miski wędrują by spróbować

kasza jaglana z ziołami i jajkiem na szparagach

a na deser rabarbar w pysznym sosiku i kulka z kremu z serka mascarpone i śmietany

A ja dzisiaj jadę na warsztaty do Akademii Kulinarnej Whirlpoola na kolejna edycję zajęć z Grzegorzem Łapanowskim. Tym razem rządzić będą kasze!!!

Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty