Kolorowe rurki z pieczonymi młodymi warzywami

Od rana działam jakby ktoś włożył mi dodatkowe baterie. Miło jest mieć energię :)
Posprzątanie mieszkania, pranie, zmywanie, nie zajęło mi to wiele czasu. 
Obiad, dwa rodzaje ciastek (dla każdej z nas na wyprawę inne), chleb i falafele na specjalne życzenie wyjazdowej ekipy, sporo tego ale uwinęłam się i z zaskoczeniem stwierdziłam, że jest dopiero 15.20!
Mam czas by się spakować, mam czas by napisać o kolejnym makaronowym odkryciu.
Lubella wprowadziła na rynek makarony MINI. 
Po czekoladowym przyszła pora na warzywny. 
Nie dość, że kolorowy to jeszcze pełen smaku!!!
U mnie w połączeniu z pysznymi warzywami pieczonymi. 
Skusicie się???

Kolorowe rurki z pieczonymi warzywami

200 g kolorowych rurek MINI Lubella

po 200 g młodej kapusty i kalafiora
1 marchewka
1/2 czerwonej papryki
1 cukinia
1 cebula
oliwa z oliwek
sól, pieprz

pomidor
koperek


Kapustę kroimy podłużnie, kalafiora i marchewkę myjemy i kroimy w spore kawałki, podobnie robimy z papryką i cukinią. Cebulę obieramy i kroimy na ósemki. Warzywa wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Solimy i pieprzymy oraz skrapiamy oliwą. Całość mieszamy rękoma.
Wkładamy na 20 minut do pieca nagrzanego do 180 st.C.
Po tym czasie na warzywach układamy plastry pomidora. Solimy je i posypujemy pieprzem. Zapiekamy dalsze 15 minut.
W tym czasie gotujemy makaron i siekamy koperek.
Gotowe warzywa mieszamy z makaronem i przed podaniem posypujemy koperkiem.

Komentarze

Prześlij komentarz

Za wszystkie słówka od Was dziękuję :) a za weryfikacje przepraszam, spamerzy nie dają mi żyć :(

Zimowy pilaw z pęczaku - na wizji

Popularne posty